Masovo-zeleninová pomazánka
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Mleté maso 1 kg
- Cibule 3 ks
- Koření na čínu 3 lžíce
- Chilli koření 1 lžička
- Mletý černý pepř, sůl 1 lžička
- Vepřové sádlo 150 g
- Česnek 8 stroužek
- Zeleninová směs Lutenica 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mleté maso (70 % vepřové, 30 % hovězí) podusíme s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle. Za pravidelného rozmělňování masa vařečkou prohříváme asi 20 minut. Potom přidáme koření, zeleninovou směs Lutenica (směs paprik s rajčaty) a vaříme ještě dalších 15 minut. Pomazánku osolíme podle naší chuti a před koncem dušení v ní ještě rozmícháme rozetřený česnek.
Masovo-zeleninovou směs odstavíme z kamen, ještě horkou ji plníme do menších uzavíratelných skleniček a ty uzavřené stavíme do vychladnutí víčkem dolů.
Druhý den sterilujeme masovo-zeleninovou pomazánku při 95 °C cca 60 minut.
Sterilovanou masovo-zeleninovou pomazánku podáváme podle chuti. Pomazánka je dobrá na chlebu a výborná na topince, je dobré nechat ji před použitím vychladnout v chladničce.
Masovo-zeleninovou směs odstavíme z kamen, ještě horkou ji plníme do menších uzavíratelných skleniček a ty uzavřené stavíme do vychladnutí víčkem dolů.
Druhý den sterilujeme masovo-zeleninovou pomazánku při 95 °C cca 60 minut.
Sterilovanou masovo-zeleninovou pomazánku podáváme podle chuti. Pomazánka je dobrá na chlebu a výborná na topince, je dobré nechat ji před použitím vychladnout v chladničce.
Podobné recepty
- » Masovo-zeleninová rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Celerová pomazánka s tvarohem
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 2x) - » Pomazánka z brynzy a čerstvé pažitky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Turistická pomazánka
(Hodnocení: 1.73 - hlasovalo 40x) - » Škvarková pomazánka s česnekem
(Hodnocení: 1.47 - hlasovalo 30x) - » Pomazánka z pečeného vepřového masa
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 40x) - » Česneková pomazánka z žervé
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 19x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy