Focaccia al formaggio
Kategorie: Chuťovky
Autor: Monyszek
Suroviny
- Instantní droždí 0.5 lžička
- Hladká mouka 150 g
- Olivový olej 110 ml
- Sůl 1 špetka
- Vejce 3 ks
- Žloutky 2 ks
- Sýr pecorino 120 g
- Parmazán 80 g
- Sádlo na vymazání formy 120 g
- Parmská šunka k podávání 120 g
Doba přípravy: 315 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Svačina
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmíchejte ve 100 ml vlažné vody a potom ho smíchejte s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněťte do hladkého a pružného těsta. To zakryjte potravinářskou fólií a nechte dvě hodiny v teple kynout.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej mokou, dejte do širšího vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180°C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.
2. V míse rozšlehejte vejce a žloutky, přidejte na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promíchejte. Směs postupně spojujte s vykynutým těstem, část si jí nechte na pomazání. Přisypávejte přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprašte jej mokou, dejte do širšího vyššího hrnce vymazaného sádlem a nechte další dvě hodiny kynout v teple. Pak vršek těsta potřete odloženou směsí a hodinu pečte v troubě předehřáté na 180°C. Jezte teplé, nejlépe s plátky šunky.
Podobné recepty
- » Plněná Focaccia
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Domácí Focaccia
(Hodnocení: 1.82 - hlasovalo 11x) - » Celozrnná focaccia bez kynutí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Focaccia s olivami, sušenými rajčaty a tymiánem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » chléb Focaccia
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborová focaccia
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Focaccia s červenou cibulí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004074) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 256755) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233036) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214006) - » Couračka
(Navštívilo: 150241) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123216) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110781)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy