Česnekové bochánky

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Česnekové bochánky

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z vlažné vody s trochou cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

Mouku vsypeme do mísy a do středu dáme kvásek. Do základu těsta přidáváme vlažnou vodu podle potřeby, tak aby těsto bylo vláčné, hladké, ale nesmí být řídké. Dobře promíchané těsto na česnekové bochánky necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení.

Těsto dáme na pomoučněný vál. Těsto znovu prohněteme a vyválíme na slabý plát. Obrácenou sklenkou tvoříme kolečka (bochánky), které ukládáme na plech vymazaný olejem. Každý bochánek potřeme olejem a posypeme hrubou solí a česnekem (podle chuti oreganem nebo rozmarýnem). Špičkami prstů do těsta uděláme důlky. Takto připravené česnekové bochánky necháme stát dalších 15 minut.

Vykynuté bochánky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova.

Česnekové bochánky podáváme samotné. Dobré jsou i rozkrojené a obložené oblíbenými sýry a salámy třeba ke svačině.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist