Lilková pomazánka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Lilková pomazánka

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Belgie

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

ilky propícháme vidličkou nebo grilovací jehlou, dáme na plech a pečeme 20-25 minut v troubě předehřáté na 230°C. Musejí být velmi měkké. Upečené lilky přeneseme v utěrce na talíř a necháme vychladnout.
Rajče dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vodu slijeme a rajče prudce ochladíme studenou tekoucí vodou. Oloupeme je, rozpůlíme a odstraníme z něj semena. Dužninu pak nakrájíme na kostičky a odložíme.
Lilky podélně rozpůlíme, dužninu vydlebeme lžící a dáme do mixéru. Přidáme česnek, olivový olej, citronovou šťávu, piniové oříšky, sůl a pepř a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Hmotu dáme do mísy, vmícháme do ní jarní cibulky a rajče, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky.
Povrch pomazánky posypeme špetkou mletého kmínu a nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme s chlebem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist