Větrníky s karamelovou šlehačkou
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Voda 260 ml
- Olej 80 ml
- Sůl 1 špetka
- Hladká mouka 200 g
- Vajec 5 ks
- Tuk na plech 1 ks
- Náplň
- Krupicový cukr 170 g
- Smetana ke šlehání 650 ml
- Mléko 600 ml
- Vanilkový pudinkový prášek 2 balení
- Poleva
- Fondánová poleva 200 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 16
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Do hrnce vsypeme prosátou hladkou mouku a vše provaříme. Stále mícháme, dokud se nevytvoří koule. Hrnec odstavíme, moučnou směs přendáme do misky a necháme vychladnout.
Postupně do těsta vmícháme vejce. Pak těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazané plechy nastříkáme tvary větrníků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut a poté při 180°C dalších 20 minut.
Do kastrůlku nasypeme 50 g cukru a pozvolna ho necháme zkaramelizovat. Přilijeme 50 ml horké smetany a krátce povaříme. Smetanový karamel necháme vychladnout. Zbylou smetanu 600 ml vyšleháme na pevnou šlehačku.
Asi 2/3 šlehačky ochutíme 2/3 smetanového karamelu.Z mléka, 120 g krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Necháme ho vychladnout a rozšleháme ho robotem. Pak do pudinku lehce vmícháme zbylou neochucenou šlehačku.
Vychladlé větrníkové korpusy prokrojíme. Do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou naplníme šlehačku s pudinkem nastříkáme ji na spodní díl větrníků. Pak do sáčku naplníme karamelovou šlehačku a nastříkáme ji na šlehačku s pudinkem.
Fondánovou polevu dáme do kastrůlku a necháme ji rozehřát. Ochutíme ji zbylým smetanovým karamelem. Horní díly větrníků postupně namáčíme ve fondánové polevě. Polevu necháme okapat a pak horní díl větrníků položíme na povrch náplně.
Postupně do těsta vmícháme vejce. Pak těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazané plechy nastříkáme tvary větrníků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut a poté při 180°C dalších 20 minut.
Do kastrůlku nasypeme 50 g cukru a pozvolna ho necháme zkaramelizovat. Přilijeme 50 ml horké smetany a krátce povaříme. Smetanový karamel necháme vychladnout. Zbylou smetanu 600 ml vyšleháme na pevnou šlehačku.
Asi 2/3 šlehačky ochutíme 2/3 smetanového karamelu.Z mléka, 120 g krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Necháme ho vychladnout a rozšleháme ho robotem. Pak do pudinku lehce vmícháme zbylou neochucenou šlehačku.
Vychladlé větrníkové korpusy prokrojíme. Do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou naplníme šlehačku s pudinkem nastříkáme ji na spodní díl větrníků. Pak do sáčku naplníme karamelovou šlehačku a nastříkáme ji na šlehačku s pudinkem.
Fondánovou polevu dáme do kastrůlku a necháme ji rozehřát. Ochutíme ji zbylým smetanovým karamelem. Horní díly větrníků postupně namáčíme ve fondánové polevě. Polevu necháme okapat a pak horní díl větrníků položíme na povrch náplně.
Podobné recepty
- » DOMÁCÍ VĚTRNÍKY
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 8x) - » Pizza větrníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Poleva na větrníky
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Větrníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tradiční větrníky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smažená zmrzlina s karamelovou klecí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pudinkové řezy s karamelovou šlehačkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015779) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308597) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237355) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232316) - » Couračka
(Navštívilo: 150780) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131051) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113670)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy