Větrníky s karamelovou šlehačkou

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Větrníky s karamelovou šlehačkou

Suroviny

Porce: 16 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vodu s olejem a solí přivedeme k varu. Do hrnce vsypeme prosátou hladkou mouku a vše provaříme. Stále mícháme, dokud se nevytvoří koule. Hrnec odstavíme, moučnou směs přendáme do misky a necháme vychladnout.

Postupně do těsta vmícháme vejce. Pak těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazané plechy nastříkáme tvary větrníků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut a poté při 180°C dalších 20 minut.

Do kastrůlku nasypeme 50 g cukru a pozvolna ho necháme zkaramelizovat. Přilijeme 50 ml horké smetany a krátce povaříme. Smetanový karamel necháme vychladnout. Zbylou smetanu 600 ml vyšleháme na pevnou šlehačku.

Asi 2/3 šlehačky ochutíme 2/3 smetanového karamelu.Z mléka, 120 g krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Necháme ho vychladnout a rozšleháme ho robotem. Pak do pudinku lehce vmícháme zbylou neochucenou šlehačku.

Vychladlé větrníkové korpusy prokrojíme. Do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou naplníme šlehačku s pudinkem nastříkáme ji na spodní díl větrníků. Pak do sáčku naplníme karamelovou šlehačku a nastříkáme ji na šlehačku s pudinkem.

Fondánovou polevu dáme do kastrůlku a necháme ji rozehřát. Ochutíme ji zbylým smetanovým karamelem. Horní díly větrníků postupně namáčíme ve fondánové polevě. Polevu necháme okapat a pak horní díl větrníků položíme na povrch náplně.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist