Fenyklová pizza

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Fenyklová pizza

Suroviny

Porce: 4 + –
  • droždí 10 g
  • semolinová mouka 100 g
  • celozrnná mouka 100 g
  • podle potřeby olivový olej 1 ks
  • větší fenykl s naťí 1 ks
  • větší krůtí klobása 1 ks
  • trocha pepře a soli 1 ks
  • červená cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Droždí rozmícháme v asi 75 ml vody a vlijeme do důlku v mouce. Přilijeme 1–2 lžíce olivového oleje a ze stran přihrnujeme mouku. Postupně vytvoříme těsto, které hněteme alespoň 10 minut. Dáme přikryté kynout na teplé místo nejméně na dvě hodiny.
Na olivovém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, na větší kusy nakrájený fenykl a kolečka klobásy. Postačí 5 minut, dokud fenykl není ‚‚al dente‘‘. Přidáme hrst nasekané fenyklové natě, osolíme a opepříme.
Vykynuté těsto prsty roztáhneme, aby vznikla tenká placka, okraje potřeme olivovým olejem a na plát rozprostřeme připravenou směs. Pečeme při 230 °C
10–12 minut. Hotovou pizzu pokapeme olivovým olejem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist