Jáhlovo-okurková pomazánka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Jáhlovo-okurková pomazánka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jáhel 2 hrst
  • Česnek 4 stroužek
  • Naložené okurky 3 ks
  • Pepř, sůl 1 špetka

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jáhly propereme v sítku a ´před vařením´ spaříme důkladně [nejméně dvakrát] vařící vodou [jinak jsou nahořklé]. Pak je vsypeme do studené osolené vody asi v poměru jeden díl jáhel ku dvěma dílům vody. Vaříme bez míchání asi 10 minut; poté hrnec i s pokličkou zabalíme do utěrky a necháme asi dvacet minut ´dojít´ [nejlépe ještě zabalené do deky či peřiny]; voda se plně vsákne a vznikne vynikající základ pro pomazánku [pokud trochu vody zbude, pak necháme jáhly na sítku odkapat]. Také rozetřeme česnek se solí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist