Paštika z drůbežích jater

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Paštika z drůbežích jater

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Drůbeží játra 600 g
  • Portské víno 1 l
  • Šunka 200 g
  • Paštikované koření 1 lžička
  • Žloutky 4 ks
  • Slanina 200 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Konzervované žampiony 10 ks
  • Bílá veka 10 plátek
  • Brandy 5 dl
  • Pepř, sůl 1 špetka
  • Česnek 2 stroužek
  • Cibule 2 ks
  • Mléko 2 dl
  • Šlehačka 1 dl
  • Rajče 2 ks
  • Citrón 1 ks
  • Citrónová strouhaná kůra 1 lžička

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Překrájená drůbeží játra ponoříme asi na hodinu do vína. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra. Podusíme a odstavíme.

Po vychladnutí třikrát umeleme a přidáme postupně v mléce namočené a vymačkané plátky veky, na kostičky pokrájenou polovinu slaniny, šunku, žampiony, třený česnek, paštikové koření, sůl, pepř, víno, brandy, šlehačku a citronovou kůru. Důkladně promícháme.

Podlouhlou formu vyložíme tenkými plátky slaniny, rozetřeme do ní paštikovou hmotu a pokryjeme alobalem. Dáme vařit do páry asi na 1 1/2 hodiny. Pak ji zatížíme a dáme dochladna.

Paštiku podáváme pokrájenou na slabé plátky a ozdobenou řezy citronu a rajčat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist