Tradiční domácí pampeliškový med

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Tradiční domácí pampeliškový med

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

V květnu, kdy jsou pampelišky nejrozvinutější (nejlépe v poledne), nasbíráme hlavičky pampelišek, potřebujeme 4 litry. Odměřit se dají například v litrovém džbánu. Květy tedy odměříme v džánu, odstraníme z nich případný hmyz a lístky. Vložíme je do hrnce a zalijeme vodou. Do směsy přidáme vymačkanou šťávku z citronů a pomerančů. Celou směs vaříme asi 15 minut. Poté ji necháme odstát 24 hodin. Po uplynutí této doby přecedíme směs přes utěrky do čistého hrnce. Nutné je pampelišky pořádně vyždímat, právě v nich se skrývá to nejdůležitější. Do vyždímané šťávky přidáme 2 kg cukru a směs vaříme cca 2,5 hod, než med zhoustne. Je nutno směs často míchat a hlídat, aby med neutekl. Jakmile je hotový, nalijeme ho do sklenic a můžeme ho konzumovat celý rok, než budou zase čerstvé pampelišky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist