lilková pomazánka

Kategorie: Chuťovky

Autor:

lilková pomazánka

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Baklazany dame na plech do rury tak ako su, s ciapockou, nasucho, neprepichujeme, neolejujeme. Upecieme az je slupka na ruzovo pripecena aspon z jednej strany. Kazdy lilek ( baklazan ) chytime za ciapocku ( este horuci a stale drzime ) narezeme vodorovne pod ciapocku tak 2–3 cm, prichytime – ten pruzok sa nam krasne stiahne, stiahneme a lyzicou vydlabeme vnutro do pripravenej nadoby a len vidlickou akozeme sekame do hladka. Este horuce osolime, pridame pretlaceny cesnak ( aspon 4 struciky- alebo podla chuti ), pridame 2 az 3( viac nie ) polievkove lyzice tahina, ochutime citron. stavou ( aspon z pol citrona – lepsie jeden ). Nechame trochu vychladnut ( nie do chladnicky ). Podavame rozotrotrete na hrubku 2 cm koldokola taniera, okraje trosku vyvysene a v strede mini mini kopcek. polejeme olivovym olejom – pokrutime tanierom aby sa rozlial po celej hmote ( preto ten mimipidi kopcek – pomaha to ). Do kopceka zapichneme petrzlen na ozdobu . Podavame k tomu nakrajane paradajky, uhorky, zelena cibulka…naberame kuskom arabskeho chleba.

Baba ghanus sa vola v urcitych oblastiach Libanonu a Syrie, inac sa vola Mtabal( makcen na l ). Baklazany mozno uvarit cele vo vriacej vode az do makka ( osobne mi takto nechuti a malokto to robi… v niektorych restauraciach, potom je chut akoby po jogurte ). Starsie generacie ho opekaju na takych platnickach, ktore davaju na plynovy horak.
Dobru chut!
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist