Paštika z vepřových jater

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Paštika z vepřových jater

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Sádlo 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Vepřová játra 500 g
  • Pepř, sůl 1 špetka
  • Koňak 1 ks
  • Sladká smetana ke šlehání 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Provensálské bylinky 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V kastrolku rozehřejeme 100 g sádla. Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Na středním plameni za stálého míchání pomalu osmažíme dozlatova. Játra vykrájíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli z výpeku vyjmeme, výpek opět rozpálíme, vložíme do něj nakrájená játra a opékáme je asi 4 – 5 minut, aby uvnitř zůstala růžová. Potom k játrům přisypeme zpět osmahnutou cibulku a směs necháme vychladnout. Vychladlá játra s cibulkou i výpekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme.

2. Do jemně rozemleté nebo rozmixované játrové směsi přidáme sůl, pepř, koňak, smetanu, prolisujeme česnek a ochutíme bylinkami. Vše dobře promícháme. Paštiku přendáme do formy a necháme zcela vychladnout ( pokud budeme chtít paštiku vyklopit, nejdříve formu vyložíme mikrotenovou fólií). Formu necháme přibližně 3 hodiny překrytou alobalem v chladu. Mezitím rozehřejeme zbylé sádlo a přelijeme jím odleželou paštiku. Necháme zatuhnout, opět zakryjeme alobalem a dáme do chladu na dalších zhruba 12 hodin odležet.

3. Paštiku podáváme nejlépe s rozpečeným pečivem a zeleninou dle chuti. Zdobíme petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist