Sushi

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Sushi

Suroviny

Porce: 4 + –
  • avokádo 1 ks
  • výhonky chřestu 1 ks
  • krab 1 ks
  • losos 100 g
  • růžový ocet 4 lžíce
  • okurka 1 ks
  • řasy nori 2 plátek
  • krabí tyčinky 100 g
  • wasabi 7 lžíce
  • kaviár 3 lžíce
  • rýže 350 g
  • japonské ředkvičky 300 g
  • sója 100 ml
  • tuńák 100 g
  • zázvor 100 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Japonsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži na suši dokonale propláchněte. Voda po posledním oplachování by měla být úplně čistá. Připravte ji podle návodu na obalu, nejlépe v rýžovaru. Do uvařené rýže přidejte japonský ocet na suši a promíchejte.
Na klasické maki suši si na pracovní plochu položte bambusovou podložku, na ni dejte rozpůlený arch řasy nori a skoro po celé ploše přetlačte vrstvu uvařené rýže; volný nechte asi centimetrový pruh na dlouhé straně.
Doprostřed položte podlouhlý špalíček lososa, k němu se hodí avokádo nebo okurka. Skvělá je náplň ze syrového tuňáka a chřestu nebo z krabích tyčinek s japonskou ředkví. Vyrobte alespoň dvě různé rolky podle své chuti a tak, aby suši bylo krásně barevné.
Pomocí bambusové podložky suši co nejpevněji zarolujte; volný proužek řasy lehce navlhčete vodou.
Čarovat můžete i s nožem. Dvě až tři rolky dejte vedle sebe a nakrájejte je na kousky. Jednu stranu rolky můžete přimáčknout tak, aby měl váleček tvar kapky. Z nakrájených kousků pak vyskládejte třeba kytičku.
Na obrácené maki suši, neboli kalifornské suši, si bambusovou podložku potáhněte potravinářskou fólií. Na ni položte řasu a naneste silnější vrstvu rýže. na rýži rozprostřete vrstvu kaviáru z létajících ryb obarveného wasabi. Stejně dobře vypadají i sezamová semínka nebo tenké plátky lososa či tuňáka. Pak řasu s rýží i kaviárem otočte tak, aby byla řasa navrchu a kaviár nyní ležel na podložce s fólií.
Nahoru na řasu dejte trochu wasabi, kousky ryby, avokáda, či okurky. Klasicky zarolujte pomocí podložky. Řasa i s náplní bude uvnitř, ozdobená rýže vytvoří krásný obal a talíř se suši bude lákavější. Úhledně nakrájejte na kousky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist