Rybářská pizza ve tvaru ryby
Kategorie: Chuťovky
Autor: wencek

Suroviny
- Na těsto
- hladká mouka 240 g
- čerstvé droždí 15 g
- voda 1.5 dl
- olej 1 lžíce
- Na dozdobení
- parmazán 120 g
- rajčatový protlak 4 lžíce
- olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužek
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Itálie
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Do prosáté mouky přidáme sůl a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím
3. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
4. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
5. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
6. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 ryby, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
7. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza (oregáno, tymián ...)
8. Na těsto naskládáme různé ingredience, u pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, houby, zeleninu.....) a to tak, aby pizza co nejvíce připomínala tělo ryby
9. Obě rybky pak zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více.
Doporučení:
Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným z rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím
3. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
4. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
5. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
6. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 ryby, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
7. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza (oregáno, tymián ...)
8. Na těsto naskládáme různé ingredience, u pizzy začneme sýrem a na ten klademe další ingredience (šunku, houby, zeleninu.....) a to tak, aby pizza co nejvíce připomínala tělo ryby
9. Obě rybky pak zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více.
Doporučení:
Skvěle těsto chutná, pokud před pečením potřete okraje pizzy olejem smíchaným z rozlisovaným česnekem. Místo protlaku se také používá kečup.
Podobné recepty
- » Rybářská polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rybářská polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pizza z listového těsta
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 11x) - » Domácí pizza se šunkou a paprikášem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Americká pizza
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Pizza s mořskými plody
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí pizza bulky s česnekovo - bylinkovým žervé
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy