Špenátová roláda III.

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Špenátová roláda III.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čerstvý špenát 400 g
  • Vejce, žloutky a bílky oddělené 5 ks
  • Smetanový sýr 200 g
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Hladká mouka 3 lžíce
  • Kypřící prášek do pečiva 1 špetka
  • Česnek, prolisovaný 3 stroužek
  • Tymián , nasekaný 1 lžíce
  • Parmazán, najemno nastrouhaný 20 g
  • Sušená rajčata, nasekaná 12 ks

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C a vyložte plech 23x32 pečícím papírem. Špenát svařte ve vroucí vodě asi 2 minuty, sceďte, nechte vychladnout, vymačkejte z něj co nejvíce vody a rozmixujte ho se žloutky, 50 g smetanového sýru, solí, moukou a kypřícím práškem. Přidejte tuhý sníh z bílků, těsto jemně promíchejte a namažte na plech. Pečte asi 12 minut, dokud hmota neztuhne. Zbytek smetanového sýru promíchejte s česnekem, solí a tymiánem. Pracovní desku posypejte parmazánem, položte na ni do čtyř pětin sýrovou směs, posypejte rajčaty a nakonec placku opatrně zarolujte. Podávejte lehce vychlazené.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist