Skořicová jablka s překvapením
Kategorie: Chuťovky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Rozinky ( sušených brusinek ) 2 lžíce
- Koňak 4 lžíce
- Velká jablka 2 ks
- Oříšky másla 2 ks
- Vanilkový lusk 1 ks
- Smetanová zmrzlina kopečky 4 ks
- Krachle
- Rozválené listové těsto 1 balení
- Vejce 1 ks
- Mletá skořice 1 lžička
- Hrubý krystalový cukr 1 lžíce
- Křupavý základ
- Oříšek másla 1 ks
- Cereálie 100 g
- Nasekané oříšky nebo mandle 50 g
- Vanilkový cukr 1 balení
- Skořice 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve namočte rozinky ( nebo brusinky )do koňaku a nechte je tam, dokud nebudete dusit jablka. Nyní připravte krachle, kterými oddělíte jednotlivé vrstvy dezertu. Plát těsta nakrájejte na čtverečky asi 10 x 10 cm, přeneste je na plech vyložený pečícím papírem, potřete vejcem a posypte hrubším krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Vložte do trouby předehřáté na 190°C a prudce zapečte asi 10 minut - cukr se rozpustí a přemění v karamel a krachle mají tenkou sladkou polevu. Teď křupavý základ dezertu: na pánvi na másle orestujte cereálie dokřupava. Přidejte ořechy nebo mandle a po chvíli vmíchejte cukr smíchaný se skořicí, chvilku restujte, odstavte a nechte vychladnout. Z jablek nakrájejte plátky a z jejich středu odstraňte jádřince. Na másle je pár minut restujte, přidejte semínka z vanilkového lusku, zalijte koňakem slitým z rozinek a chvíli poduste. Na talíře nebo misky nasypte křupavý základ, na něj položte kopeček zmrzliny, před zmrzlinu přeložte krachli a na ni dejte několik plátků dušených jablíček. Nakonec položte zase krachli, ozdobte rozinkami a zbytkem vanilkového lusku a rychle podávejte, aby se zmrzlina nestačila rozehřát.
Podobné recepty
- » Skořicová jablka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová hrnková bábovka
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Skořicová buchta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová omáčka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Skořicová poleva
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová srdíčka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Skořicová bábovka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015606) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307946) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232194) - » Couračka
(Navštívilo: 150777) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131029) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113659)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy