Skořicová jablka s překvapením

Kategorie: Chuťovky

Autor:

Skořicová jablka s překvapením

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Rozinky ( sušených brusinek ) 2 lžíce
  • Koňak 4 lžíce
  • Velká jablka 2 ks
  • Oříšky másla 2 ks
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Smetanová zmrzlina kopečky 4 ks
  • Krachle
  • Rozválené listové těsto 1 balení
  • Vejce 1 ks
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Hrubý krystalový cukr 1 lžíce
  • Křupavý základ
  • Oříšek másla 1 ks
  • Cereálie 100 g
  • Nasekané oříšky nebo mandle 50 g
  • Vanilkový cukr 1 balení
  • Skořice 1 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve namočte rozinky ( nebo brusinky )do koňaku a nechte je tam, dokud nebudete dusit jablka. Nyní připravte krachle, kterými oddělíte jednotlivé vrstvy dezertu. Plát těsta nakrájejte na čtverečky asi 10 x 10 cm, přeneste je na plech vyložený pečícím papírem, potřete vejcem a posypte hrubším krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Vložte do trouby předehřáté na 190°C a prudce zapečte asi 10 minut - cukr se rozpustí a přemění v karamel a krachle mají tenkou sladkou polevu. Teď křupavý základ dezertu: na pánvi na másle orestujte cereálie dokřupava. Přidejte ořechy nebo mandle a po chvíli vmíchejte cukr smíchaný se skořicí, chvilku restujte, odstavte a nechte vychladnout. Z jablek nakrájejte plátky a z jejich středu odstraňte jádřince. Na másle je pár minut restujte, přidejte semínka z vanilkového lusku, zalijte koňakem slitým z rozinek a chvíli poduste. Na talíře nebo misky nasypte křupavý základ, na něj položte kopeček zmrzliny, před zmrzlinu přeložte krachli a na ni dejte několik plátků dušených jablíček. Nakonec položte zase krachli, ozdobte rozinkami a zbytkem vanilkového lusku a rychle podávejte, aby se zmrzlina nestačila rozehřát.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist