je mořská ryba, která patří k jedné z nejoblíbenějších a nejchutnějším kvůli svému bílému masu, které není příliš cítit rybinou.
V současnosti se loví tresky o hmotnosti 11 kg
Tresčí maso je díky nízkému podílu vaziva velmi křehké a tím dobře stravitelné a jeho tepelná úprava je velmi rychlá. Tresčí maso se v Anglii používá do oblíbených fish and chips.
Maso obsahuje vitamíny A a D, B, B12, minerály - jód, selen, draslík.
Kromě masa jsou velmi oblíbená i tresčí játra, která jsou tučná. Jejich tuk obsahuje množství cenných nutričních látek.
V současnosti se loví tresky o hmotnosti 11 kg
Tresčí maso je díky nízkému podílu vaziva velmi křehké a tím dobře stravitelné a jeho tepelná úprava je velmi rychlá. Tresčí maso se v Anglii používá do oblíbených fish and chips.
Maso obsahuje vitamíny A a D, B, B12, minerály - jód, selen, draslík.
Kromě masa jsou velmi oblíbená i tresčí játra, která jsou tučná. Jejich tuk obsahuje množství cenných nutričních látek.