Jak na přípravu kachny
Vloženo: 17.10.2014
Kachnu vložíme do pekáče hřbetem nahoru a v polovině pečení jí obrátíme a dopečeme. Tučná místa( na prsou a nohou) propíchneme vidličkou, aby mohl tuk vytékat ven. Vypečené sádlo můžeme použít k namazání na chleba nebo použít jako tuk na pečení.
Kachnu je nejlepší péct v pekáči s poklopem při nižší teplotě 100 - 120°C cca 8 hodin. Na poslední půl hodiny zvýšíme teplotu trouby, aby se nám vytvořila kůrčička. Kachna bude mírných pečením krásně jemná a šťavnatá. Před pečením kachní prsa a nohy propícháme vidličkou, aby mohlo vytékat sádlo. Výhodou tohoto pomalého pečení je, že se kachna nemusí podlévat a peče se "bez vařeho přičinění".