Salát z ananasu a divoké rýže

Kategorie: Zdravá strava

Autor:

Salát z ananasu a divoké rýže

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Ananas 1 ks
  • Divoká rýže 100 g
  • Salát radicchio 1 ks
  • Kyselé zelí 200 g
  • Dýňová semínka 1 lžíce
  • Jemná hořčice 2 lžička
  • Olej 2 lžíce
  • Citrónová šťáva 1 lžíce
  • Pepř, sůl 1 špetka

Doba přípravy: 75 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži vaříme v zeleninovém vývaru na mírném plameni asi 50 minut.

Z ananasu vykrojíme dužinu a přitom zachytíme šťávu. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Kyselé zelí nadrobno nasekáme. Radicchio omyjeme, očistíme a necháme okapat. Čtyři pěkné velké listy salátu dáme stranou a ostatní nakrájíme na velmi tenké proužky. Dýňová semínka opražíme na pánvi bez tuku. Rýži, ananas, kyselé zelí a salát smícháme.

Na zálivku smícháme ananasovou šťávu, citronovou šťávu, hořčici, olej, sůl a pepř.

Salát se zálivkou smícháme. Listy salátu rozložíme na dva talířky, na ně servírujeme salát a ozdobíme dýňovými semeny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist