Jemný bramborový knedlíček
Kategorie: Přílohy
Autor: sarysek

Suroviny
- hrubá mouka 200 g
- dětská krupička 50 g
- žloutek 1 ks
- bramborová kaše 600 g
- vejce 1 ks
- uzená slanina 50 g
- podle chuti
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z 600 g bramborové kaše zhotovíme knedlík zhruba pro 5 jedlíků. Kdekdo má z vaření knedlíků zbytečnou obavu, příprava je přitom docela jednoduchá, musíme ale dodržet základní pravidla, která jsem po nějakém tom neúspěchu záhy pochopila. Před tím, než začneme se zaděláváním těsta, musíme mít všechno po ruce. Vodu dáme vařit ještě před vyhotovením těsta (do velkého hrnce), až budeme tvořit knedlíky, voda už musí bublat. Brambory nebo kaše musí být vždycky studená, nejlépe z druhého dne. Pracujeme rychle, neboť bramborové těsto rychle řídne, a po chvíli bychom se mohli zbytečně snažit s lepivou hmotou.
Příprava knedlíčků: Do kaše přimícháme vejce a žloutek, oba druhy mouky, špetku soli a jednu speciální věc, kterou v jiných receptech nenajdete. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše dokonale prohněteme, ale počítáme s tím, že mouky budeme potřebovat trochu víc.
Vytvoříme menší šišky, které dáme okamžitě do osolené vroucí vody. Během 15 minutového varu bramborové knedlíčky několikrát otočíme. Hotové bramborové knedlíčky propícháme vidličkou, potřeme trochou oleje a necháme mírně vychladnout.
Finální fáze je vždy dramatická - povedli se, nepovedli se? Krájet se dají úzkým nožem nebo režnou nití, ale chutnají skvěle, dokud jsou jemné bramborové knedlíčky ještě teplé.
Příprava knedlíčků: Do kaše přimícháme vejce a žloutek, oba druhy mouky, špetku soli a jednu speciální věc, kterou v jiných receptech nenajdete. Na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vše dokonale prohněteme, ale počítáme s tím, že mouky budeme potřebovat trochu víc.
Vytvoříme menší šišky, které dáme okamžitě do osolené vroucí vody. Během 15 minutového varu bramborové knedlíčky několikrát otočíme. Hotové bramborové knedlíčky propícháme vidličkou, potřeme trochou oleje a necháme mírně vychladnout.
Finální fáze je vždy dramatická - povedli se, nepovedli se? Krájet se dají úzkým nožem nebo režnou nití, ale chutnají skvěle, dokud jsou jemné bramborové knedlíčky ještě teplé.
Podobné recepty
- » Steak z tuňáka s jemným bramborovým salátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Jemný bramborový knedlík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jemný bramborový salát s dýní a špenátem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jemný jahodový koláč
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Jemný lázeňský knedlík
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 12x) - » Jemný knedlík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové ragú s jemnými žemlovými knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015811) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308785) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237389) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232476) - » Couračka
(Navštívilo: 150785) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131106) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113684)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy