Bezlepkové knedlíky

Kategorie: Přílohy

Autor:

Bezlepkové knedlíky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření v mikrovlnce

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejprve si připravíme kvásek; smícháme část teplého mléka, rozdrobené kvasnice a cukr, necháme na teplém místě vzejít, což bude trvat tak 10 minut

2. Polovinu výše uvedeného množství mouky promícháme s kváskem, zbylým mlékem, olejem a burizony, hmotu osolíme dvěma špetkami soli, přidáme zbytek mouky a vše důkladně promícháme

3. Těsto přendáme do silikonové formy a necháme kynout tak dlouho, až se obsah ve formě navýší o 3/4 objemu (ne déle, jinak se vám knedlík nepovede!)

4. Hotové, nakynuté těsto dáme do mikrovlnné trouby a zapneme ji 2x na 4 minuty, teplotu přitom nastavíme na 750 W nebo na II. stupeň, podle toho, jakou troubu máte

5. Jakmile skončí i druhý cyklus vaření, necháme knedlík ještě minutu stát v zavřené troubě, tu v žádném případě v této chvíli neotevíráme

6. Hotový knedlík nakrájíme a můžeme servírovat.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist