Toasty s podušenými kačenkami

Kategorie: Předkrmy

Autor:

Toasty s podušenými kačenkami

Suroviny

Porce: 5 + –
  • kačenky 500 g
  • bresaola 100 g
  • niva 4 lžíce
  • bílé víno 4 lžíce
  • máslo 2 lžíce

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Kačenky nebo smrže očistíme a třeně nakrájíme na kolečka, kloboučky překrojíme na polovinu, na másle je podusíme do měkka
2. Sušenou šunku nakrájíme na nudličky, přidáme k houbám, pokrm zastříkneme lehce vínem, opepříme a dusíme ještě 5-10 minut než směs zhoustne
3. Hotovou houbovou směs odstavíme z plotny, na plátky nakrájenou veku namažeme směsí povrch posypeme jemně nivou a toasty necháme 5 minut zapéci v troubě pod grilem
4. Zapečené veky ozdobíme červenou paprikou, posypeme pažitkou a podáváme teplé jako předkrm nebo chuťovku k bílému vínu.

Doporučení:
Italskou sušenou hovězí šunku můžeme nahradit i jiným druhem sušené šunky. Houbovou směs můžeme mírně osolit, ale kdo méně solí, raději ji solit nebude, niva je totiž slaná až dost.

Poznámka:

bresaola - italská sušená hovězí šumka
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist