Játrové noky s omáčkou
Kategorie: Předkrmy
Autor: wencek

Suroviny
- jatra 200 g
- slanina 100 g
- červené víno 1 dl
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- smetana 1 lžíce
- mletý kmín 1 špetka
- mletý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- rybízová marmeláda 100 g
- rybíz 50 g
- bílý pepř 1 špetka
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejdříve si připravíme rybízovou omáčku; rybízovou marmeládu rozmícháme s červeným vínem, přidáme kuličky rybízu, opepříme, dobře promícháme a uložíme v chladu
2. Drobně nakrájenou slaninu rozehřejeme v kastrolku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme
3. Přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, trochu kmínu i pepře, krátce orestujeme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 15 minut doměkka
4. Po vychladnutí směs rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu, kterou osolíme a dvěma namočenými lžícemi vytvarujeme noky
5. Rozdělíme je na talíře, doplníme připravenou omáčkou, ozdobíme polníčkem i kuličkami rybízu a podáváme s opečenými toasty.
2. Drobně nakrájenou slaninu rozehřejeme v kastrolku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme
3. Přidáme očištěná, na menší kousky nakrájená játra, oloupaný prolisovaný stroužek česneku, trochu kmínu i pepře, krátce orestujeme, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 15 minut doměkka
4. Po vychladnutí směs rozmixujeme se smetanou na hladkou hmotu, kterou osolíme a dvěma namočenými lžícemi vytvarujeme noky
5. Rozdělíme je na talíře, doplníme připravenou omáčkou, ozdobíme polníčkem i kuličkami rybízu a podáváme s opečenými toasty.
Poznámka:
Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.Podobné recepty
- » Játrové knedlíčky z paštiky
(Hodnocení: 3.5 - hlasovalo 2x) - » Játrové knedlíčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Pomazánka z játrové paštiky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » "Játrové řízečky"
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Játrové knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Játrové knedlíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Játrové knedlíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy