Kulajda s houbami

Kategorie: Polévky

Autor:

Kulajda s houbami

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Houby očistíme, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme oloupanou rozpůlenou cibuli, celé koření a kmín. Uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut.



2. Mouku dobře rozmícháme se smetanou, podle potřeby můžeme naředit trochou studené vody a vlijeme do polévky přes jemné sítko a dobře rozšleháme. Polévku přivedeme opět k varu, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a vaříme dalších 10-15 minut.



3. Když jsou brambory měkké, dochutíme polévku octem, přisolíme a postupně do ní vyklepneme všechna vejce. Opatrně zamícháme ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale jen tak, aby zůstala celá. Vaříme na mírném ohni, dokud bílek neztuhne kolem žloutku a žloutek nezůstane polotuhý. Stáhneme z ohně, přidáme pokrájený čerstvý kopr a podle chuti dochutíme pepřem, solí a octem a podáváme.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist