Bramborová polévka s klouzky, smetanou a majoránkou
Kategorie: Polévky
Autor: Monyszek
Suroviny
- Brambory 400 g
- Kořenová zelenina 150 g
- Zeleninový vývar 1.5 l
- Máslo 80 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Sůl 0.5 lžička
- Pepř 0.5 lžička
- Čerstvé hřiby klouzci 400 g
- Anglická slanina 100 g
- Čerstvá majoránka 1 lžička
- Francouzská kysaná smetana (créme fraiche) 100 g
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve si připravíme lehký bramborový krém. V hrnci střední velikosti rozpustíme polovinu másla, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibulku, na malé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a na plátky nakrájený česnek. Cibulku a zeleninku zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme oloupané a překrájené brambory, které zvolna necháme vařit.
Mezitím si můžeme očistit a předkrájet klouzky (sušené houby je třeba na cca 4hodiny namočit do studené vody). Předkrájíme si také anglickou slaninu na drobné kostičky.
Uvařené brambory a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem do velmi jemného krému, podle potřeby ho můžeme zředit zeleninovým vývarem. Bramborový krém vrátíme na sporák, přidáme houby, které jsme si krátce orestovali na druhém dílu másla. Vše krátce povaříme, aby se chuť krému spojila s houbami. Do polévky vložíme opečenou anglickou slaninu,dochutíme špetkou bílého pepře a solí. Při podávání doplníme jemně překrájenou čerstvou majoránkou a lžičkou kvalitní francouzské kysané smetany créme fraiche (nebo velmi husté zakysané smetany).
Mezitím si můžeme očistit a předkrájet klouzky (sušené houby je třeba na cca 4hodiny namočit do studené vody). Předkrájíme si také anglickou slaninu na drobné kostičky.
Uvařené brambory a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem do velmi jemného krému, podle potřeby ho můžeme zředit zeleninovým vývarem. Bramborový krém vrátíme na sporák, přidáme houby, které jsme si krátce orestovali na druhém dílu másla. Vše krátce povaříme, aby se chuť krému spojila s houbami. Do polévky vložíme opečenou anglickou slaninu,dochutíme špetkou bílého pepře a solí. Při podávání doplníme jemně překrájenou čerstvou majoránkou a lžičkou kvalitní francouzské kysané smetany créme fraiche (nebo velmi husté zakysané smetany).
Podobné recepty
- » Bramborová polévka s jogurtem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborová polévka s houbami a slaninou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Savojská bramborová polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bramborová polévka s cuketou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Žampionovo-bramborová polévka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bramborová polévka se smetanou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bramborová polevka se slaninou II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012732) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292284) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236116) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223329) - » Couračka
(Navštívilo: 150667) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128290) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112873)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy