Kulajda II.

Kategorie: Polévky

Autor:

Kulajda II.

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Čerstvé houby důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky, mražené necháme v míse povolit. Vložíme je do 2 dl vroucí vody a 20 minut vaříme na mírném ohni. Ve zbylé studené vodě rozmícháme mouku a za stálého míchání ji vlijeme k povařeným houbám. Vaříme dále 15 minut. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme solí, kmínem a ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku podle chuti ještě okyselíme převařeným octem. V menším kastrůlku přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přidáme ocet. Vodu ztlumíme na minimum, vejce opatrně vyklepneme do naběračky a vložíme do vody. Vidličkou velmi opatrně přetáhneme bílek přes žloutek a vejce necháme v horké vodě asi 3-4 minuty táhnout. Takto připravíme i ostatní vejce. Vejce vložíme do misek, přelijeme polívkou a ozdobíme koprem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist