Jemná houbová polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Jemná houbová polévka

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lišky a žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na co nejdrobnější kousíčky (aby nebyla v polévce moc cítit). Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme houby a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Po pěti minutách polovinu hub odejmeme na talíř a dáme bokem. Zbytek hub smícháme s instantními vločkami a minutku opékáme. Po minutě přilijeme mléko, celý vývar a v hrnci bez pokličky vaříme na nízké teplotě. Houbový krém rozmixujeme ručním šlehačem (já nemixuji úplně) ochutíme solí, pepřem dle chuti. Přidáme polovinu odložených hub a podáváme.

Poznámka:

Dle chuti můžeme dát i jiné houby a já dochucuji tymiánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist