JEMNÁ POLÉVKA Z PEČENÉHO ČESNEKU S POŠÍROVANÝM VEJCEM

Kategorie: Polévky

Autor:

JEMNÁ POLÉVKA Z PEČENÉHO ČESNEKU S POŠÍROVANÝM VEJCEM

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Celé hlavičky česneku pečeme 40 minut v troubě na 180°C. Poté u špičky odřízneme a vytlačíme lahodný hnědý upečený česnek.

Na jedné lžíci sádla zpěníme najemno krájenou cibulku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Svaříme o jednu třetinu, přilijeme smetanu a provaříme volně deset minut. Ochutíme solí, pepřem a umixujeme hladký krém.

Uzenou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na suché pánvi dozlatova. Na lžící sádla opečeme dozlatova krájenou střídku z chleba a lehce ji osolíme.

V rendlíku vaříme vodu s octem, stáhneme plamen a pozvolna do vody vkládáme rozklepnutá vejce. Ve vodě necháme 3 minuty.

Poznámka:

v případě potřeby lechce přisolíme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist