Ouilladed

Kategorie: Polévky

Autor:

Ouilladed

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 180 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejlépe když den předem namočíme fazole a teprve druhý den je vaříme.
Po 20 minutách vaření vodu slijeme a nahradíme ji horkou vodou v menším množství jen tak, aby fazole byly akorát zatopeny.
Do jiného hrnce dáme čtvrtky kapusty, oloupané a pokrájené brambory, kostičky mrkve, vodnici (kedlubny) pokrájenou na větší kousky a kost od šunky nebo její náhradu např. uzená žebírka nebo plátky šunky.
Vše zalijeme studenou vodou a uvedeme pozvolna do varu.
Obsah obou hrnců (s fazolemi a zeleninou) vaříme na mírném ohni, přičemž u hrnce s fazolemi občas kontrolujeme, zda se voda příliš nevypařila ;v případě potřeby ji doléváme horkou vodou.
Po dvou hodinách vaření nebo když už jsou fazole měkké je opepříme a osolíme.
Fazole se někdy vaří 2 až 2,2 hodiny, proto je raději průběžně kontrolujeme a jakmile jsou již dostatečně měkoučké přidáme je do druhého hrnce k zelenině.
Vše promícháme, maso z žebírek nebo kosti obereme do polévky. dochutíme a polévka ujád je hotová.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist