Ouilladed
Kategorie: Polévky
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Fazole bílé 500 g
- Velká kapusta 1 ks
- Brambory 6 ks
- Cibule 2 ks
- Mrkev 1 ks
- Kedlubna 2 ks
- Uzaná vepřová žebírka 300 g
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Francie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejlépe když den předem namočíme fazole a teprve druhý den je vaříme.
Po 20 minutách vaření vodu slijeme a nahradíme ji horkou vodou v menším množství jen tak, aby fazole byly akorát zatopeny.
Do jiného hrnce dáme čtvrtky kapusty, oloupané a pokrájené brambory, kostičky mrkve, vodnici (kedlubny) pokrájenou na větší kousky a kost od šunky nebo její náhradu např. uzená žebírka nebo plátky šunky.
Vše zalijeme studenou vodou a uvedeme pozvolna do varu.
Obsah obou hrnců (s fazolemi a zeleninou) vaříme na mírném ohni, přičemž u hrnce s fazolemi občas kontrolujeme, zda se voda příliš nevypařila ;v případě potřeby ji doléváme horkou vodou.
Po dvou hodinách vaření nebo když už jsou fazole měkké je opepříme a osolíme.
Fazole se někdy vaří 2 až 2,2 hodiny, proto je raději průběžně kontrolujeme a jakmile jsou již dostatečně měkoučké přidáme je do druhého hrnce k zelenině.
Vše promícháme, maso z žebírek nebo kosti obereme do polévky. dochutíme a polévka ujád je hotová.
Po 20 minutách vaření vodu slijeme a nahradíme ji horkou vodou v menším množství jen tak, aby fazole byly akorát zatopeny.
Do jiného hrnce dáme čtvrtky kapusty, oloupané a pokrájené brambory, kostičky mrkve, vodnici (kedlubny) pokrájenou na větší kousky a kost od šunky nebo její náhradu např. uzená žebírka nebo plátky šunky.
Vše zalijeme studenou vodou a uvedeme pozvolna do varu.
Obsah obou hrnců (s fazolemi a zeleninou) vaříme na mírném ohni, přičemž u hrnce s fazolemi občas kontrolujeme, zda se voda příliš nevypařila ;v případě potřeby ji doléváme horkou vodou.
Po dvou hodinách vaření nebo když už jsou fazole měkké je opepříme a osolíme.
Fazole se někdy vaří 2 až 2,2 hodiny, proto je raději průběžně kontrolujeme a jakmile jsou již dostatečně měkoučké přidáme je do druhého hrnce k zelenině.
Vše promícháme, maso z žebírek nebo kosti obereme do polévky. dochutíme a polévka ujád je hotová.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237927) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234626) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131900) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113944)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy