Halászlé

Kategorie: Polévky

Autor:

Halászlé

Autor: adminrecepty

Suroviny

Porce: 9 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Maďarsko

Počet porcí: 9

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ryby očistíme od šupin, vybereme mlíčí a jikry, vykostíme a omyjeme vodou.
Pak je nakrájíme na kousky a ochutíme solí.
Nasekáme paprikové lusky a rajče na malé kousky a nakrájíme cibuli.
Rybí hlavu, vyjmuté velké kosti a ploutve dáme do kotlíku/velkého hrnce s podušenou a prolisovanou cibulí a zalijeme dostatečným množstvím vody tak, aby bylo vše ponořeno.
Přivedeme k varu, přidáme červenou mletou papriku a vaříme pod pokličkou jednu hodinu (vše téměř rozvaříme).
Odcedíme vývar do kotlíku (hrnce) a přidáme větší kousky masa ryb, které jsme prozatím měli stranou.
Přidáme jikry, mlíčí a nakrájené rajče a lusky papriky.
Vaříme nad poměrně větším ohněm asi 20 minut, přitom obsahem nemícháme, jen občas s kotlíkem mírně zahýbáme ze strany na stranu.
Uvařenou polévku je před podáváním ozdobíme plátky zelených lusků papriky
Čerstvou nebo sušenou pálivou papriku podáváme zvlášť, aby si každý dochutil polévku podle svého gusta.
Tuto polévku vždy doprovází jako příkrm bílý čerstvý chléb.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist