Halászlé
Kategorie: Polévky
Autor: kuchtik.honza
Suroviny
- Rybí směs(kapr,sumec, okoun,..) 1.5 kg
- Sůl 3 špetka
- Paprika lusk 1 ks
- Rajče 1 ks
- Cibule středně velká 2 ks
- Sladká paprika mletá 1 lžíce
- Paprika pálivá mletá 0.5 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Maďarsko
Počet porcí: 9
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ryby očistíme od šupin, vybereme mlíčí a jikry, vykostíme a omyjeme vodou.
Pak je nakrájíme na kousky a ochutíme solí.
Nasekáme paprikové lusky a rajče na malé kousky a nakrájíme cibuli.
Rybí hlavu, vyjmuté velké kosti a ploutve dáme do kotlíku/velkého hrnce s podušenou a prolisovanou cibulí a zalijeme dostatečným množstvím vody tak, aby bylo vše ponořeno.
Přivedeme k varu, přidáme červenou mletou papriku a vaříme pod pokličkou jednu hodinu (vše téměř rozvaříme).
Odcedíme vývar do kotlíku (hrnce) a přidáme větší kousky masa ryb, které jsme prozatím měli stranou.
Přidáme jikry, mlíčí a nakrájené rajče a lusky papriky.
Vaříme nad poměrně větším ohněm asi 20 minut, přitom obsahem nemícháme, jen občas s kotlíkem mírně zahýbáme ze strany na stranu.
Uvařenou polévku je před podáváním ozdobíme plátky zelených lusků papriky
Čerstvou nebo sušenou pálivou papriku podáváme zvlášť, aby si každý dochutil polévku podle svého gusta.
Tuto polévku vždy doprovází jako příkrm bílý čerstvý chléb.
Pak je nakrájíme na kousky a ochutíme solí.
Nasekáme paprikové lusky a rajče na malé kousky a nakrájíme cibuli.
Rybí hlavu, vyjmuté velké kosti a ploutve dáme do kotlíku/velkého hrnce s podušenou a prolisovanou cibulí a zalijeme dostatečným množstvím vody tak, aby bylo vše ponořeno.
Přivedeme k varu, přidáme červenou mletou papriku a vaříme pod pokličkou jednu hodinu (vše téměř rozvaříme).
Odcedíme vývar do kotlíku (hrnce) a přidáme větší kousky masa ryb, které jsme prozatím měli stranou.
Přidáme jikry, mlíčí a nakrájené rajče a lusky papriky.
Vaříme nad poměrně větším ohněm asi 20 minut, přitom obsahem nemícháme, jen občas s kotlíkem mírně zahýbáme ze strany na stranu.
Uvařenou polévku je před podáváním ozdobíme plátky zelených lusků papriky
Čerstvou nebo sušenou pálivou papriku podáváme zvlášť, aby si každý dochutil polévku podle svého gusta.
Tuto polévku vždy doprovází jako příkrm bílý čerstvý chléb.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316295) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234606) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy