Misoširu
Kategorie: Polévky
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Brambory 2 ks
- Granulovaný rybí vývar 1 balení
- Sójové výhonky 2 hrst
- Mořská řasa Wasabe 3 špetka
- Tofu - tužší 1 ks
- Pasta miso 2 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Japonsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Řasy na pár minut namočíme do vody, až se rozvinou a zezelenají a stanou se křupavé
Brambory nakrájíme na menší kostky, tak budou uvařené asi za deset minut.
Pak přidáme granulovaný rybí vývar, což je rychlá a skoro instantní polévka; podle naší chuti můžete ji přidat více, pokud nejsme s chutí spokojeni.
Pak už se polévku skoro nevaříme, jen do ní vhodíme 2-3 hrsti sójových výhonků, vyždímané mořské řasy, tofu nakrájené na kostičky a promícháme.
Zakončíme přidáním pasty miso - do polévky jí použijeme tolik, aby nakonec byla slaná podle naší chuti.
Proto při jejím přidávání průběžně ochutnáváme, neboťpasta se usazuje na dně, tak nesmíme zapomínat míchat.
Polévka misoširu má chutnat po moři, ale vyladíme si její slanou rybí chuť tak, aby nám byla příjemná.
Brambory nakrájíme na menší kostky, tak budou uvařené asi za deset minut.
Pak přidáme granulovaný rybí vývar, což je rychlá a skoro instantní polévka; podle naší chuti můžete ji přidat více, pokud nejsme s chutí spokojeni.
Pak už se polévku skoro nevaříme, jen do ní vhodíme 2-3 hrsti sójových výhonků, vyždímané mořské řasy, tofu nakrájené na kostičky a promícháme.
Zakončíme přidáním pasty miso - do polévky jí použijeme tolik, aby nakonec byla slaná podle naší chuti.
Proto při jejím přidávání průběžně ochutnáváme, neboťpasta se usazuje na dně, tak nesmíme zapomínat míchat.
Polévka misoširu má chutnat po moři, ale vyladíme si její slanou rybí chuť tak, aby nám byla příjemná.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316440) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237943) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234726) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113951)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy