Misoširu

Kategorie: Polévky

Autor:

Misoširu

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Brambory 2 ks
  • Granulovaný rybí vývar 1 balení
  • Sójové výhonky 2 hrst
  • Mořská řasa Wasabe 3 špetka
  • Tofu - tužší 1 ks
  • Pasta miso 2 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Japonsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Řasy na pár minut namočíme do vody, až se rozvinou a zezelenají a stanou se křupavé
Brambory nakrájíme na menší kostky, tak budou uvařené asi za deset minut.
Pak přidáme granulovaný rybí vývar, což je rychlá a skoro instantní polévka; podle naší chuti můžete ji přidat více, pokud nejsme s chutí spokojeni.
Pak už se polévku skoro nevaříme, jen do ní vhodíme 2-3 hrsti sójových výhonků, vyždímané mořské řasy, tofu nakrájené na kostičky a promícháme.
Zakončíme přidáním pasty miso - do polévky jí použijeme tolik, aby nakonec byla slaná podle naší chuti.
Proto při jejím přidávání průběžně ochutnáváme, neboťpasta se usazuje na dně, tak nesmíme zapomínat míchat.
Polévka misoširu má chutnat po moři, ale vyladíme si její slanou rybí chuť tak, aby nám byla příjemná.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist