Šaltibarsčiai

Kategorie: Polévky

Autor:

Šaltibarsčiai

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Litva

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na drobno nasekaný kopr a nať jarní cibulky smícháme v míse se žloutky, které vyjmeme z vajec předem uvařených na tvrdo a vychladlých.
Přidáme sůl a na kousky nasekaný zbylý bílek z výše uvařených vajec a opět promícháme.
Pak přidáme na kousky nakrájenou neoloupanou okurku, nakrájené předem ve slupce uvařené a posléze oloupané brambory.
Pak nastrouhanou červenou řepu, kterou jsme předem uvařili ve slupce a nechali vychladnout, (poznámka. řepa se vaří cca 2 hodiny a vaříme ji ve slupce a vcelku, aby z ní neuniklo příliš moc šťávy, která pak naopak dodá pokrmu výraznou chuť.)
Pak přidáme zakysanou smetanu, kefír, vodu.
Vody můžeme dolévat více dle potřeby, pokud chceme mít pokrm řidší.
Vše důkladně promícháme a dosolíme dle chuti.
Necháme chvíli stát, aby se propojily chuti.
Můžeme podávat mírně vychlazené, zejména v létě.

Poznámka:

Šaltibarsčiai je litevský studený boršč
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist