Šaltibarsčiai
Kategorie: Polévky
Autor: kuchtik.honza
Suroviny
- Zakysaná smetana 1 kelímek
- Okurka hadovka 0.5 ks
- Řepa červená 2 ks
- Kefírové mléko 500 ml
- Kopr 0.5 balení
- Jarní cibulka s natí 0.5 balení
- Vejce vařená 2 ks
- Voda 200 ml
- Brambory středně velké 2 ks
- Sůl 2 špetka
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Litva
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na drobno nasekaný kopr a nať jarní cibulky smícháme v míse se žloutky, které vyjmeme z vajec předem uvařených na tvrdo a vychladlých.
Přidáme sůl a na kousky nasekaný zbylý bílek z výše uvařených vajec a opět promícháme.
Pak přidáme na kousky nakrájenou neoloupanou okurku, nakrájené předem ve slupce uvařené a posléze oloupané brambory.
Pak nastrouhanou červenou řepu, kterou jsme předem uvařili ve slupce a nechali vychladnout, (poznámka. řepa se vaří cca 2 hodiny a vaříme ji ve slupce a vcelku, aby z ní neuniklo příliš moc šťávy, která pak naopak dodá pokrmu výraznou chuť.)
Pak přidáme zakysanou smetanu, kefír, vodu.
Vody můžeme dolévat více dle potřeby, pokud chceme mít pokrm řidší.
Vše důkladně promícháme a dosolíme dle chuti.
Necháme chvíli stát, aby se propojily chuti.
Můžeme podávat mírně vychlazené, zejména v létě.
Přidáme sůl a na kousky nasekaný zbylý bílek z výše uvařených vajec a opět promícháme.
Pak přidáme na kousky nakrájenou neoloupanou okurku, nakrájené předem ve slupce uvařené a posléze oloupané brambory.
Pak nastrouhanou červenou řepu, kterou jsme předem uvařili ve slupce a nechali vychladnout, (poznámka. řepa se vaří cca 2 hodiny a vaříme ji ve slupce a vcelku, aby z ní neuniklo příliš moc šťávy, která pak naopak dodá pokrmu výraznou chuť.)
Pak přidáme zakysanou smetanu, kefír, vodu.
Vody můžeme dolévat více dle potřeby, pokud chceme mít pokrm řidší.
Vše důkladně promícháme a dosolíme dle chuti.
Necháme chvíli stát, aby se propojily chuti.
Můžeme podávat mírně vychlazené, zejména v létě.
Poznámka:
Šaltibarsčiai je litevský studený borščNejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1004579) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 258126) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 233285) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 214730) - » Couračka
(Navštívilo: 150384) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 123572) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110966)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy