Vichyssoise
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Máslo na osmažení 3 lžíce
- Máslo na dokončení 1 lžíce
- Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
- Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
- Zeleninový vývar 1.2 l
- Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Opečená bageta k podávání 2 ks
- Máslo na osmažení 3 lžíce
- Máslo na dokončení 1 lžíce
- Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
- Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
- Zeleninový vývar 1.2 l
- Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Opečená bageta k podávání 2 ks
- Máslo na osmažení 3 lžíce
- Máslo na dokončení 1 lžíce
- Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
- Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
- Zeleninový vývar 1.2 l
- Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Opečená bageta k podávání 2 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Pórky zbavte poškozených a vnějších listů, rozkrojte je podélně a dobře propláchněte – zvlášť v místech, kde se listy začínají oddělovat –, aby v nich nezůstal žádný písek. Pak je osušte a nakrájejte na půlkolečka.
2. Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte pórek – asi dvě tři minuty, ale jen tak, aby příliš nechytil barvu. Přidejte brambory a rovněž krátce osmahněte. Zalijte vývarem, lehce osolte, uveďte do varu a na mírném plameni vařte asi dvacet minut. Polévku pak (po částech) rozmixujte, aby vznikl krém. Prošlehejte ho se smetanou a ještě krátce asi pět minut spolu prohřejte.
3. Do horké polévky zašlehejte kousek studeného másla, bude ještě krémovější. Podávejte posypané pórkem.
2. Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte pórek – asi dvě tři minuty, ale jen tak, aby příliš nechytil barvu. Přidejte brambory a rovněž krátce osmahněte. Zalijte vývarem, lehce osolte, uveďte do varu a na mírném plameni vařte asi dvacet minut. Polévku pak (po částech) rozmixujte, aby vznikl krém. Prošlehejte ho se smetanou a ještě krátce asi pět minut spolu prohřejte.
3. Do horké polévky zašlehejte kousek studeného másla, bude ještě krémovější. Podávejte posypané pórkem.
Podobné recepty
- » Vichyssoise
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polévka vichyssoise
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017287) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315538) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237749) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233567) - » Couračka
(Navštívilo: 150839) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131562) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy