Vichyssoise

Kategorie: Polévky

Autor:

Vichyssoise

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo na osmažení 3 lžíce
  • Máslo na dokončení 1 lžíce
  • Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
  • Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
  • Zeleninový vývar 1.2 l
  • Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Opečená bageta k podávání 2 ks
  • Máslo na osmažení 3 lžíce
  • Máslo na dokončení 1 lžíce
  • Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
  • Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
  • Zeleninový vývar 1.2 l
  • Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Opečená bageta k podávání 2 ks
  • Máslo na osmažení 3 lžíce
  • Máslo na dokončení 1 lžíce
  • Pórky, bílá a světle zelená část 3 ks
  • Brambory, oloupané a nakrájené na kousky 3 ks
  • Zeleninový vývar 1.2 l
  • Sůl na dochucení - dle chuti 3 špetka
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Opečená bageta k podávání 2 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Pórky zbavte poškozených a vnějších listů, rozkrojte je podélně a dobře propláchněte – zvlášť v místech, kde se listy začínají oddělovat –, aby v nich nezůstal žádný písek. Pak je osušte a nakrájejte na půlkolečka.

2. Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte pórek – asi dvě tři minuty, ale jen tak, aby příliš nechytil barvu. Přidejte brambory a rovněž krátce osmahněte. Zalijte vývarem, lehce osolte, uveďte do varu a na mírném plameni vařte asi dvacet minut. Polévku pak (po částech) rozmixujte, aby vznikl krém. Prošlehejte ho se smetanou a ještě krátce asi pět minut spolu prohřejte.

3. Do horké polévky zašlehejte kousek studeného másla, bude ještě krémovější. Podávejte posypané pórkem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist