Vánoční rybí polévka

Kategorie: Polévky

Autor:

Vánoční rybí polévka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kapří maso 400 g
  • Menší cibule, přepůlená 1 ks
  • Střední petržel, nakrájená na nudličky 1 ks
  • Velká mrkev, nakrájená na nudličky 1 ks
  • Velká mrkev, nakrájená na nudličky 1 ks
  • Kousek celeru nakrájený na nudličky 1 ks
  • Máslo 1.2 lžíce
  • Krupice 1 lžíce
  • Zakysaná smetana 3 lžíce
  • Hladká mouka 1 lžička
  • Zelená petrželka, nasekaná 1 hrst
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Pepř - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Očištěnou rybu a hlavu dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli. Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka. Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit. Podávejte posypané zelenou petrželkou; chcete-li, doplňte křupavými krutony.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist