London particular

Kategorie: Polévky

Autor:

London particular

Suroviny

Porce: 5 + –
  • 1 uzené šunkové koleno 1 kg
  • Sušený zelený hrach 300 g
  • Velká cibule, oloupaná a přepůlená 1 ks
  • Velká mrkev, oloupaná a nakrájená na 3 cm špalíky 1 ks
  • Řapík celeru, nakrájená na 3 cm špalíky 1 ks
  • Celý bílý pepř 1 lžička
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián 5 snítka
  • Stonky petrželky, avázané 4 ks
  • Mořská sůl - dle chuti 2 špetka
  • Čerstvě mletý pepř - dle chuti 2 špetka
  • Hladkolistá petrželka na ozdobu 1 hrst

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Koleno namočte přes noc do studené vody. Do jiného hrnce nalijte studenou vodu a dejte do ní přes noc máčet hrách.

2 Druhý den opláchněte koleno pod tekoucí vodou a dejte ho do velkého hrnce. Přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer, bílý pepř a bouquet garni. Zalijte asi 1,5 až 2 litry vody tak, aby bylo maso potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a vařte 2,5 až 3 hodiny doměkka (maso by mělo jít snadno odloupnout od kosti). Během vaření sbírejte pěnu.

3 Vyjměte koleno z vývaru a nechte ho trochu zchladnout. Vývar přeceďte a vraťte do hrnce. Slijte hrách, vsypte ho do hrnce k vývaru a vařte 1,5 až 2 hodiny doměkka. Mezitím oberte maso z kostí.

4 Uvařený hrách rozmixujte dohladka. Znovu polévku ohřejte. Je-li moc hustá, rozřeďte ji trochou vroucí vody; pokud je naopak příliš řídká, vařte ji ještě, až zhoustne. Ochutnejte a podle chuti případně osolte a opepřete.

5 Na krutony nakrájejte rohlík na kolečka a v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje je opékejte asi 3 minuty dozlatova. Nechte osušit na papírových utěrkách.

6 Rozdělte polévku do talířů, přidejte uzené maso a krutony a posypte petrželkou
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist