Krkonošské kyselo
Kategorie: Polévky
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Chlebový kvásek 200 g
- Sůl - dle chuti 2 špetka
- Kmín - dle chuti 1 špetka
- Sušené houby 10 g
- Brambory 500 g
- Máslo 50 g
- Cibule oloupaná a jemně pokrájená 1 ks
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Vejce 4 ks
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Chlebový kvásek důkladně rozmíchejte v 1 litru vlažné vody. Osolte, okmínujte a přidejte houby; čerstvé pokrájejte, sušené namočte a přilijte i s nálevem. Potom se rozhodněte, jestli chcete mít brambory v polévce, nebo je budete podávat zvlášť. V prvním případě je oloupejte, rozkrájejte , přidejte do polévky a vařte na mírném ohni asi dvacet minut. V druhém případě je uvařte ve slupce, oloupejte a pokrájejte.
Cibuli poduste na polovině másla dozlatova a ke konci varu přidejte do polévky. Vmíchejte smetanu a dochuťte. Na zbytku másla udělejte nepříliš hustá míchaná vejce, a buď je rovnou přidejte do polévky, nebo je podávejte zvlášť. Protože bylo kyselo jídlem chudých, tradicionalisté by vynechali cibuli, smetanu i vejce – vy se rozhodněte podle chuti.
Cibuli poduste na polovině másla dozlatova a ke konci varu přidejte do polévky. Vmíchejte smetanu a dochuťte. Na zbytku másla udělejte nepříliš hustá míchaná vejce, a buď je rovnou přidejte do polévky, nebo je podávejte zvlášť. Protože bylo kyselo jídlem chudých, tradicionalisté by vynechali cibuli, smetanu i vejce – vy se rozhodněte podle chuti.
Podobné recepty
- » Krkonošské kyselo
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Krkonošské kyselo I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krkonošské kyselo II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krkonošské kyselo
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krkonošské zatloukané řízky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Krkonošské kyselo
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Krkonošské kyselo I.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017281) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315517) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237739) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233508) - » Couračka
(Navštívilo: 150838) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131548) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113861)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy