Jemná polévka z kapra

Kategorie: Polévky

Autor:

Jemná polévka z kapra

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kapří hlava, očištěná a bez žeber 1 ks
  • Mořská sůl dle chuti 2 špetka
  • Menší cibule, oloupaná 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Kuličky nového koření 4 ks
  • Kuličky pepře 4 ks
  • Máslo 50 g
  • Malá mrkev nakrájená na nudličky 1 ks
  • Malá kořenová petržel nakrájená na nudličky 1 ks
  • Řapík celeru nakrájený 1.2 ks
  • Růžičky kapusty rozčtvrcených 12 ks
  • Hladká mouka 1 lžička
  • Jikry a mlíčí z kapra, pokrájené 1 ks
  • Nasekaná petrželka 1 lžíce

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Rybí hlavu zalijte litrem vody, osolte a zvolna vařte spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte přes síto s plátýnkem. Vývar uchovejte. Z hlavy oberte maso a dejte ho stranou.

2 V hrnci na másle za stálého míchání na mírném ohni osmahněte mrkev, petržel a řapíkatý celer. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte a vařte dalších 10 minut.

3 Vložte kapustu, jikry, mlíčí a vnitřnosti a vařte dalších 5 minut. Ochutnejte, vraťte do vývaru maso obrané z hlav a případně dosolte. Přisypte petrželku a vypněte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist