Restované jelito s bramborami a kysaným zelím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Restované jelito s bramborami a kysaným zelím

Suroviny

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Rakousko

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory nejprve omyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě s troškou celého kmínu. Když jsou uvařené na skus, scedíme vodu a necháme je při pokojové teplotě vychladnout. Poté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

Jelita zbavíme špejlí a nakrájíme na malá, půlcentimetrová kolečka. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme podélně na jemné nudličky. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme.

V teflonové pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nejprve připravené brambory. Když jsou lehce osmahnuté, přidáme cibuli a společně s bramborami restujeme, dokud nezískají světle zlatavou barvu. Poté přidáme česnek a restujeme další půlminutku. Nakonec přidáme na kolečka nakrájená jelítka. Opatrně restujeme další asi 2 minuty, až budou i jelítka pěkně orestovaná.

Ochutíme majoránkou a dle chuti pepřem a solí. Podáváme se zakysaným zelím.

Diskuze

Brambory k jelitu bych nikdy nerestoval na oleji, ale pouze na domácím sádle

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist