Brambory k jelitu bych nikdy nerestoval na oleji, ale pouze na domácím sádle
Restované jelito s bramborami a kysaným zelím
Kategorie: Pokrmy
Autor: Monyszek

Suroviny
- Brambory 4 ks
- Celý kmín 1 špetka
- Jelito 4 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Slunečnicový olej 2 lžíce
- Majoránka 1 špetka
- Sůl na dochucení 1 špetka
- Pepř na dochucení 1 špetka
- Zakysané zelí jako příloha 1 kg
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Rakousko
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory nejprve omyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě s troškou celého kmínu. Když jsou uvařené na skus, scedíme vodu a necháme je při pokojové teplotě vychladnout. Poté brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Jelita zbavíme špejlí a nakrájíme na malá, půlcentimetrová kolečka. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme podélně na jemné nudličky. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme.
V teflonové pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nejprve připravené brambory. Když jsou lehce osmahnuté, přidáme cibuli a společně s bramborami restujeme, dokud nezískají světle zlatavou barvu. Poté přidáme česnek a restujeme další půlminutku. Nakonec přidáme na kolečka nakrájená jelítka. Opatrně restujeme další asi 2 minuty, až budou i jelítka pěkně orestovaná.
Ochutíme majoránkou a dle chuti pepřem a solí. Podáváme se zakysaným zelím.
Jelita zbavíme špejlí a nakrájíme na malá, půlcentimetrová kolečka. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme podélně na jemné nudličky. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme.
V teflonové pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nejprve připravené brambory. Když jsou lehce osmahnuté, přidáme cibuli a společně s bramborami restujeme, dokud nezískají světle zlatavou barvu. Poté přidáme česnek a restujeme další půlminutku. Nakonec přidáme na kolečka nakrájená jelítka. Opatrně restujeme další asi 2 minuty, až budou i jelítka pěkně orestovaná.
Ochutíme majoránkou a dle chuti pepřem a solí. Podáváme se zakysaným zelím.
Diskuze
Podobné recepty
- » Restované švestky s vanilkou a červeným vínem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Orestované žampióny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rychlé restované brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Netradiční restované brambory
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce, restované brambory, špenátový pudink
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Restované gnocchi s porkem a pikantní omáčkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Restované brambory po Řecku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234621) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131897) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy