Hubník I.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hubník I.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Čerstvé pevnější houby 500 g
  • Žemle 400 g
  • Vejce 6 ks
  • Máslo 100 g
  • Střední cibule 2 ks
  • Jemně nasekaná zelená petrželka 1 hrst
  • Vývar na zvlhčení žemlí, může být z masoxu 2 dl
  • Tymián 1 špetka
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Máslo na vymazání pekáče 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Houby očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a houby, společně podusíme asi 10 minut a necháme trochu prochladnout.

Žemle nakrájíme na kostky, zvlhčíme je vývarem a přesypeme do mísy. Přidáme dušené houby, rozkvedlaná vejce, jemně nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a dobře promícháme. Směsí naplníme pekáček vymazaný máslem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut dozlatova.

Hotový hubník nakrájíme a podáváme ho teplý nebo i studený.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist