Zelné balíčky v kokosové omáčce

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zelné balíčky v kokosové omáčce

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Středně velké mladé listy bílého hlávkového zelí 8 ks
  • Jasmínová rýže 220 g
  • Kokosové mléko 2 dl
  • Kuřecí vývar 2 dl
  • Vařená mrkev 1 ks
  • Jarní cibulka 1 ks
  • Vyloupané nesolené pistácie 3 lžíce
  • Pioniová semínka 3 lžíce
  • Rozinky 3 lžíce
  • Podzemnicoví olej 3 lžíce
  • Feferonka 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Hnědý cukr 1.2 lžíce
  • Mletý koriandr 1 špetka
  • Sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Propláchnutou rýži zalijeme 4,4 dl vody, osolíme, podusíme pod pokličkou doměkka asi 17 minut. Omyté zelné listy povaříme 7 minut v osolené vodě, necháme odkapat a pak nožem seřízneme tvrdé středové části listů. Očištěnou cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na lžíci oleje, přidáme nadrobno nasekané rozinky a česnek a krátce osmahneme. Přidáme polovinu nasekaných pistácií a pinií, drobně nakrájenou mrkev a rýži a ochutíme koriandrem a solí. Směs rozdělíme na připravené listy, pevně je stočíme jako závitky a zajistíme párákem. Balíčky zprudka opečeme ze všech stran na zbylém oleji, podlijeme je 2 dl vývaru a podusíme zakryté 20 minut. Pak balíčky vyjmeme a do šťávy vešleháme kokosové mléko, najemno nakrájenou feferonku bez semínek, zbylé pistácie, pinie, cukr a sůl. Omáčku prošleháme a 4 minuty povaříme. Na závěr v ní prohřejeme balíčky a ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist