Sýrový koláč se žampiony

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Sýrový koláč se žampiony

Suroviny

Porce: 8 + –
  • hladká mouka 250 g
  • sůl 1 špetka
  • máslo 125 g
  • smetana 2 lžíce
  • malé žampiony (náplň) 500 g
  • máslo (náplň) 2 lžíce
  • sůl (náplň) 1 špetka
  • mletý černý pepř (náplň) 1 špetka
  • malá rajčátka (náplň) 100 g
  • sýr ementál (náplň) 100 g
  • rokfór (náplň) 125 g
  • vejce (náplň) 3 ks
  • zakysaná smetana (náplň) 150 g

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku se špetkou soli prosijeme na vál, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a smetanu. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na kulatý plát silný asi 5 mm. Formu o průměru 26 cm vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a po obvodu vytáhneme vyšší okraj. Těsto propícháme vidličkou a necháme 30 minut odpočinout.
Mezi tím si připravíme náplň. Očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a žampiony asi 4 minuty restujeme. Osolíme je, opepříme a necháme trochu zchladnout. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Ementál nastrouháme nahrubo, rokf=or rozdrobíme a oba sýry dáme do mísy. Přidáme vejce a zakysanou smetanu, opepříme a důkladně promícháme.
Troubu předehřejeme na 200°C, vložíme do ní formu a těsto asi 6 minut předpékáme. Na předpečený koláč rovnoměrně rozdělíme orestované žampiony malá rajčátka a vše zalijeme sýrovou směsí. Teplotu snížíme na 170°C a dopékáme dalších asi 40 minut dozlatova. Před podáváním ozdobíme bylinkami. Koláč chutná teplý, ale i studený, například k aperitivu.

Poznámka:

1 lousek asi 2250 kJ/537 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist