Vejce pod sklem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vejce pod sklem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Šunka 100 g
  • Natvrdo uvařená vejce 2 ks
  • Červená paprika ( kapie ) 1 ks
  • Sterilovaný hrášek 4 lžíce
  • Sterilované žampiony 4 lžíce
  • Mletá želatina 1.5 balení
  • Citronová šťáva 1.5 lžíce
  • Cukr 1 lžička
  • Mletý bílý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Želatinu necháme nabobtnat v misce s 8 dl vody, pak misku ponoříme do horké vodné lázně a želatinu necháme rozpustit. Přidáme k ní citronovou šťávu, cukr a trochu soli a pepře a promícháme. Na dno 4 kelímků nalijeme slabou vrstvu této směsi, a když ztuhne, rozložíme na ni plátky žampionů a přelijeme ji další vrstvou želatiny. Po jejím zatuhnutí na ni rozložíme hrášek a opět ho zalijeme želatinou. Do další vrstvy umístíme po celé ploše nudličky šunky, mezi ně půlku vařeného vejce žloutkem nahoru a kousky kapie. Zalijeme je tenkou vrstvou zbylé želatiny a necháme ztuhnout v chladu. Podáváme s toasty nebo jiným čerstvým pečivem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist