Pečená šunka s pomerančovou kůrčičkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečená šunka s pomerančovou kůrčičkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Šunka v celku 800 g
  • Pomerančová zavařenina ( asi 300g ) 1 sklenice
  • Pomerančová šťáva 2 dl
  • Bílé víno 2 dl
  • Hřebíček 1 hrst
  • Čerstvě mletý černý pepř na dochucení 1 špetka
  • Kousky pomerančové kůry na ozdobení 5 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Šunku na povrchu nařežeme úhlopříčně z jedné i druhé strany na čtverečky velké asi 1 x 1 cm a do průsečíků napícháme hřebíčky. Vložíme ji do pekáčku, přelijeme zavařeninou rozmíchanou s vínem a pomerančovou šťávou, zakryjeme a necháme odležet do druhého dne. Zakrytý pekáček se šunkou vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 30 minut. Pak pekáček odkryjeme a šunku dopečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou, aby získala barvu. Hotovou šunku můžeme ještě dochutit čerstvě mletým pepřem a podáváme ji ozdobenou kousky pomerančové kůry.

Poznámka:

Odležet přes noc
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist