Šunkafleky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Šunkafleky

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Fleky 600 g
  • SŮl, pepř - dle chuti 3 špetka
  • Uzené maso 3.4 kg
  • Sádlo + na vymazání pekáčku 1 lžíce
  • Smetana ke šlehání 500 ml
  • Vejce 5 ks
  • Strouhanka na vysypání pekáčku 2 hrst
  • Kyselé okurky k podávání 1 sklenice

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Fleky dejte do vroucí osolené vody a uvařte je, aby krásně změkly. Mezitím nakrájejte uzené maso na kostičky a opečte je na lžíci sádla. Fleky sceďte a smíchejte je s masem. Smetanu našlehejte s vejci, osolte ji, opepřete. Sádlem vymažte pekáček, vysypte ho strouhankou a přendejte do něj fleky s masem. Přelijte smetanou s vejci a pečte asi 35-45 minut do zlatova a křupava. Podávejte s kyselými okurkami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist