Houbová žemlovka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Houbová žemlovka

Suroviny

Porce: 5 + –
  • Chleba,pokrájený na kostičky o hraně 2cm 340 g
  • Mléko 750 ml
  • Hnědé žampiony 2 ks
  • Slunečnicový olej + na vymazání 2 lžička
  • Hříbky, rozčtvrcené 350 g
  • Petržel 2 hrst
  • Nasekaný čerstvý rozmarýn 2 lžička
  • Sůl 1.4 lžička
  • Černý pepř 1.4 lžička
  • Česnek, utřený nožem 1 stroužek
  • Velká vejce + 1 bílek navíc 3 ks
  • Sýr gruyére, nastrouhaný 125 g

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 Kostičky chleba dejte do mísy, zalijte je 500 ml mléka a dejte na 30 minut chladit do lednice, občas promíchejte. Žampiony zbavte noh a klobouky pokrájejte na plátky.

2. Troubu předehřejte na 180°C. Olej rozpalte v pánvi, přidejte kousky žampionů a hříbků a opékejte 4 minuty. Poté vmíchejte petrželku, rozmarýn, sůl, pepř i česnek, opékejte další minutu a sejměte z ohně.

3. Zbylé mléko našlehejte s vejci a bílkem. Zapékací mísu vymažte olejem, navrstvěte do ní asi polovinu chleba s mlékem, navrch dejte houbovou směs z pánve, posypte třetinou sýru, překryjte zbývajícím chlebem a posypte zbylým sýrem. Nakonec vše přelijte mlékem s vejci a pečte 45 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist