Polentové trojúhelníky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Polentové trojúhelníky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • cibule 1 ks
  • kukuřičná krupice 250 g
  • kuřecí vývar 1.2 l
  • čerstvá petrželka 1 lžíce
  • anglická slanina 150 g
  • olej na vymazání 1 lžíce
  • podle chuti
  • tvrdý sýr 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Rumunsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kukuřičnou krupici nebo mouku zalijeme osoleným kuřecím vývarem, přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme do husté kaše asi 15 - 20 minut. Během varu občas hrncem trochu potřeseme.

Mezitím cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na jemno. Slaninu vyškvaříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Osmaženou cibuli, vyškvařenou slaninu, petrželku i sýr vmícháme do polenty.

Směs rovnoměrně rozetřeme na lehce olejem vymazaný plech a upečeme v troubě. Po zchladnutí necháme asi 30 minut v chladničce a potom nakrájíme na trojúhelníky.

Polentové trojúhelníčky jsou výborné ke grilovaným a pečeným rybám či masům. Je možné použít těsto připravené na trojúhelníky bez pečení jako kaši nebo trojúhelníky po nakrájení za studena se zeleninovým salátem jako předkrm. Porce se dají ohřát na grilu nebo na pánvi na másle.Kukuřičnou krupici nebo mouku zalijeme osoleným kuřecím vývarem, přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme do husté kaše asi 15 - 20 minut. Během varu občas hrncem trochu potřeseme.

Mezitím cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na jemno. Slaninu vyškvaříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Osmaženou cibuli, vyškvařenou slaninu, petrželku i sýr vmícháme do polenty.

Směs rovnoměrně rozetřeme na lehce olejem vymazaný plech a upečeme v troubě. Po zchladnutí necháme asi 30 minut v chladničce a potom nakrájíme na trojúhelníky.

Polentové trojúhelníčky jsou výborné ke grilovaným a pečeným rybám či masům. Je možné použít těsto připravené na trojúhelníky bez pečení jako kaši nebo trojúhelníky po nakrájení za studena se zeleninovým salátem jako předkrm. Porce se dají ohřát na grilu nebo na pánvi na másle.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist