Čirůvky v bešamelu zapečené na bagetkách
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- čirůvky 1 miska
- česnek 2 stroužek
- cibule 1 ks
- drcený kmín 0.5 lžička
- čerstvě mletý pepř 1 ks
- sůl 1 ks
- olej 1 ks
- Bešamel
- máslo 40 g
- hladká mouka 40 g
- mléko 2 dl
- sůl 1 ks
- muškátový oříšek 1 ks
- citrónová šťáva 1 ks
- A ještě
- na posypání tvrdý sýr 1 ks
- bagetka 4 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Česká republika
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Cibuli a česnek nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Čirůvky očistíme, a také nakrájíme na kousky. Přisypeme je do pánve a restujeme společně s cibulí. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Čirůvky pustí dost vody, takže je dusíme, dokud se voda neodpaří.
2
Hotovo
V mezičase připravíme i bešamel. Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vezmeme si metličku, přilijeme studené mléko a metličkou rozšleháme. Zahříváme, často mícháme a svaříme na hustý bešamel. Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou a muškátovým oříškem. Ještě chvíli povaříme a vmícháme podušené houby.
3
Hotovo
Bagetky podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku a obě části bohatě naplníme houbovým bešamelem. Vyrovnáme je na plech na pečící papír a posypeme jemně strouhaným sýrem.
4
Hotovo
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a zapečeme dorůžova, cca 15 minut.
5
Hotovo
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.
2
Hotovo
V mezičase připravíme i bešamel. Rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vezmeme si metličku, přilijeme studené mléko a metličkou rozšleháme. Zahříváme, často mícháme a svaříme na hustý bešamel. Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou a muškátovým oříškem. Ještě chvíli povaříme a vmícháme podušené houby.
3
Hotovo
Bagetky podélně rozkrojíme, vydlabeme střídku a obě části bohatě naplníme houbovým bešamelem. Vyrovnáme je na plech na pečící papír a posypeme jemně strouhaným sýrem.
4
Hotovo
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a zapečeme dorůžova, cca 15 minut.
5
Hotovo
Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.
Podobné recepty
- » Zapečená brokolice v bešamelu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Mrkev s brokolicí v bešamelu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečené cibulky v bešamelu se šunkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x) - » Zapečené gnocchi s kuřecím masem a žampiony
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 15x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy