Zmrzlina ze zeleného čaje
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- Mléko 250 ml
- Smetana 625 ml
- Vanilkový lusk 1 ks
- Žloutek 9 ks
- Moučkový cukr 145 g
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Chlazení, mražení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Mléko a smetanu nalijte do kastrolu, přihoďte vanilkový lusk, na středně prudkém ohni přiveďte k varu a ihned odstavte. Nechte vanilku v mléce 15 minut macerovat.
V misce ušlehejte žloutky s cukrem, aby vzniklo nadýchané pyré. Pomalu nalijte do mléčné směsi, aniž byste přestávali šlehat. Ušlehejte dohladka. Přeneste do čistého kastrolu a postavte na středně prudký plamen. Míchejte asi 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, že se přichytí na obrácenou stranu lžíce.
Do menší misky nasypte prášek matcha a přimíchejte tolik horké zmrzlinové směsi, aby vznikla kašička. Vyklopte do kastrolu se zmrzlinovou směsí a šleháním zpracujte, takže se stejnoměrně obarví nazeleno. Přeceďte přes husté síto a nechte trochu vychladnout. Přiklopte a uložte do chladničky, aby zcela vychladla. Pak ji dejte zmrazit.
Měla by být 'na kost' u krajů, nikoli však u středu. Zpracujte ponorným ručním mixérem, abyste rozdrtili případné krystalky ledu. Opět uložte do mrazničky a celý postup jednou, dvakrát zopakujte. Čím více budete zmrzlinu našlehávat, tím jemnější a nadýchanější nakonec bude. Hotová zmrzlina by měla být vláčná a ne tuhá.
V misce ušlehejte žloutky s cukrem, aby vzniklo nadýchané pyré. Pomalu nalijte do mléčné směsi, aniž byste přestávali šlehat. Ušlehejte dohladka. Přeneste do čistého kastrolu a postavte na středně prudký plamen. Míchejte asi 10 minut, dokud směs nezhoustne natolik, že se přichytí na obrácenou stranu lžíce.
Do menší misky nasypte prášek matcha a přimíchejte tolik horké zmrzlinové směsi, aby vznikla kašička. Vyklopte do kastrolu se zmrzlinovou směsí a šleháním zpracujte, takže se stejnoměrně obarví nazeleno. Přeceďte přes husté síto a nechte trochu vychladnout. Přiklopte a uložte do chladničky, aby zcela vychladla. Pak ji dejte zmrazit.
Měla by být 'na kost' u krajů, nikoli však u středu. Zpracujte ponorným ručním mixérem, abyste rozdrtili případné krystalky ledu. Opět uložte do mrazničky a celý postup jednou, dvakrát zopakujte. Čím více budete zmrzlinu našlehávat, tím jemnější a nadýchanější nakonec bude. Hotová zmrzlina by měla být vláčná a ne tuhá.
Podobné recepty
- » Rychlá malinovo-banánová zmrzlina
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Domácí jahodová zmrzlina
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Pravá pistáciová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Třešňová zmrzlina
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Smažená zmrzlina s karamelovou klecí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Banánová zmrzlina
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Třešňová zmrzlina
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1021987) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 340411) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 242972) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 239080) - » Couračka
(Navštívilo: 151034) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 136390) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 114834)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 25.09.2025 23:53
Adams34
Webové stránky https://casinoceske.net/ jsou praktickým online zdrojem, který... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
-
Zajímavé články a tipy
