Rajčatový nákyp

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Těstoviny vaříme max. 5 minut a necháme asi 2-3 min. dojít. Mezitím si připravíme základní rajčatovou omáčku. Na lžičce oleje necháme zpěnit na drobno pokrájenou cibuli. Následně přidáme na plátky pokrájený česnek, který chvilku restujeme spolu s cibulí. Nyní je čas přidat na drobno nakrájená cherry rajčata (komu vadí slupky, rajčata nejdříve spaří a slupky oloupe). Vaříme na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, lehce osolíme a rozmixujeme (omáčka by měla být hustá). Dále ještě zbývá zbytek rajčat nakrájet na tenká kolečka a vyšlehat tuhý sníh ze 4 bílků. Do vyložené zapékací misky vložíme ½ z těstovin. Zalijeme rajčatovou omáčkou, proložíme 2 plátky ementálu, přidáme ½ z vyšlehaných bílků a poklademe nakrájená rajčata. Posypeme kořením dle chuti a celý proces znovu opakujeme. Na poslední vrstvu rajčat můžeme opět položit sýr. Pečeme raději pomalu, tzn. na 180° přibližně 30 minut (dle trouby).
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist