Rajčatový nákyp
Kategorie: Pokrmy
Autor: afaltynkova
Suroviny
- Celozrné těstoviny 120 g
- Cherry rajčata 1 balení
- Rajčata 2 ks
- Bílky 4 ks
- Ementál 6 plátek
- Olej 1 ks
- Česnek, cibule 1 ks
- Pepř, sůl 1 ks
- Bazalka 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Těstoviny vaříme max. 5 minut a necháme asi 2-3 min. dojít. Mezitím si připravíme základní rajčatovou omáčku. Na lžičce oleje necháme zpěnit na drobno pokrájenou cibuli. Následně přidáme na plátky pokrájený česnek, který chvilku restujeme spolu s cibulí. Nyní je čas přidat na drobno nakrájená cherry rajčata (komu vadí slupky, rajčata nejdříve spaří a slupky oloupe). Vaříme na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, lehce osolíme a rozmixujeme (omáčka by měla být hustá). Dále ještě zbývá zbytek rajčat nakrájet na tenká kolečka a vyšlehat tuhý sníh ze 4 bílků. Do vyložené zapékací misky vložíme ½ z těstovin. Zalijeme rajčatovou omáčkou, proložíme 2 plátky ementálu, přidáme ½ z vyšlehaných bílků a poklademe nakrájená rajčata. Posypeme kořením dle chuti a celý proces znovu opakujeme. Na poslední vrstvu rajčat můžeme opět položit sýr. Pečeme raději pomalu, tzn. na 180° přibližně 30 minut (dle trouby).
Podobné recepty
- » Rajčatový salát se šunkou a sýrem
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Rajčatový dip
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dršťková polévka s rajčatovým protlakem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Okurkovo-rajčatový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rajčatový salát s mozzarellou II
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Pangasius s rajčatovým květákem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Rajčatový salát s majonézou II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017456) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316409) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234709) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131935) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113949)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy