Kedlubínky - Jana M.
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kedlubny nastrouhám na hrubém struhadle a dám do kastrolu vařit. Stačí jen lehce podlít vodou, protože kedlubny samy pustí šťávu, osolím a opepřím dle chuti.
Brambory oškrábu a dám běžně vařit ve vodě.
Gothaj (má výraznější chuť) nebo jiný podobný salám nakrájím na kostičky a osmahnu.
Když se brambory dovaří, sleju vodu, podle chuti je možné přidat kousek másla. Osamžený salám přidám ke kedlubnám (dle chuti je klidně možné je trošku zahustit, ale my to neděláme).
Je možné servírovat na talíři v úhledných hromádkách, ale u nás je nejoblíbenější způsob ten, že brambory na talíři zakryjeme vařenými kedlubnami. Brambory se pak můžou rozmačkat vidličkou, aby nasákly šťávu z kedluben. Sice to není tak úhledné, ale výborné. U nás bych to mohla vařit do prádelního hrnce našich babiček. :-))
Brambory oškrábu a dám běžně vařit ve vodě.
Gothaj (má výraznější chuť) nebo jiný podobný salám nakrájím na kostičky a osmahnu.
Když se brambory dovaří, sleju vodu, podle chuti je možné přidat kousek másla. Osamžený salám přidám ke kedlubnám (dle chuti je klidně možné je trošku zahustit, ale my to neděláme).
Je možné servírovat na talíři v úhledných hromádkách, ale u nás je nejoblíbenější způsob ten, že brambory na talíři zakryjeme vařenými kedlubnami. Brambory se pak můžou rozmačkat vidličkou, aby nasákly šťávu z kedluben. Sice to není tak úhledné, ale výborné. U nás bych to mohla vařit do prádelního hrnce našich babiček. :-))
Podobné recepty
- » Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Janaj
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017289) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315548) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237756) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233571) - » Couračka
(Navštívilo: 150839) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131566) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113863)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy