Jednoduché lečo z trouby
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek
Suroviny
- Paprika 150 g
- Rajčata oloupaná 180 g
- Cuketa 200 g
- Cibule 1 ks
- Špekáček 2 ks
- Vejce 3 ks
- Máslo 1 ks
- Dále dle chuti
- Česnek 1 stroužek
- Bylinky 1 ks
- Koření 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do vymazaného pekáčku dáme na větší kusy pokrájená rajčata, cukety, papriky, cibuli. Na kolečka pokrájené špekáčky (můžeme oloupat) a pak dále dle chuti česnek, bylinky nebo koření.
Vše v pekáčku promícháme a na vyšší stupeň pečeme v předehřáté troubě v nižší vrstvě cca 15-20 minut. Pak opět zlehka od dna promícháme, osolíme a dle potřeby ještě pečeme.
Šťávy ze zeleniny by v pekáčku mělo zůstat minimálně, spíše jen hustší sos z rozpečených rajčat a dozlatova opečené špekáčky. Jestliže máme zeleninu upečenou na skus a dochucenou podle našich představ, vmícháme dvě nebo tři vejce, která ve směsi necháme srazit a můžeme podávat.
Podáváme s pečivem, bramborem, rýží nebo těstovinami nebo jako chuťovku na chlebu či housce.
Vejce můžeme do pekáčku rozklepnout, osolit, nemíchat, pouze nechat v troubě zbělat bílky na způsob volských ok a podávat.
Pečené lečo je vhodné pro ty, co nemají rádi dušenou vodnatou zeleninu.
Pokud vynecháme špekáčky, máme jednoduchý a zdravý bezmasý pokrm.
Vše v pekáčku promícháme a na vyšší stupeň pečeme v předehřáté troubě v nižší vrstvě cca 15-20 minut. Pak opět zlehka od dna promícháme, osolíme a dle potřeby ještě pečeme.
Šťávy ze zeleniny by v pekáčku mělo zůstat minimálně, spíše jen hustší sos z rozpečených rajčat a dozlatova opečené špekáčky. Jestliže máme zeleninu upečenou na skus a dochucenou podle našich představ, vmícháme dvě nebo tři vejce, která ve směsi necháme srazit a můžeme podávat.
Podáváme s pečivem, bramborem, rýží nebo těstovinami nebo jako chuťovku na chlebu či housce.
Vejce můžeme do pekáčku rozklepnout, osolit, nemíchat, pouze nechat v troubě zbělat bílky na způsob volských ok a podávat.
Pečené lečo je vhodné pro ty, co nemají rádi dušenou vodnatou zeleninu.
Pokud vynecháme špekáčky, máme jednoduchý a zdravý bezmasý pokrm.
Podobné recepty
- » Jednoduché křupavé sušenky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Jednoduché Míša řezy
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Jednoduché linecké těsto
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 9x) - » Jednoduché piškotové těsto - dorty, koláče
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 8x) - » Jednoduché langoše
(Hodnocení: 1.78 - hlasovalo 9x) - » Rychlé a jednoduché vánoční kokosky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jednoduché rizoto s kuřecím masem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003107) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254574) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232631) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213038) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122596) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110537)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy